Skip to main content

Case TvP Automatisering

“Onze klanten hebben eigenlijk geen idee welke schade we hebben voorkomen, omdat we op tijd zagen dat er een verdachte inlogpoging was op twee M365-accounts”, aldus Thijs van Puijenbroek van TvP Automatisering. Hij vertelt waarom hij gekozen heeft voor het gebruik van 365Monitor, hoe hij dit volledig heeft aangepast naar zijn gewenste werkwijze én wat de resultaten zijn in de praktijk.

365Monitor op alle tenants

TvP Automatisering maakt sinds 2022 gebruik van de 365Monitor van SmileTools om de Microsoft-logboeken van klanten geautomatiseerd te controleren. “We zetten 365Monitor bewust in bij al onze klanten. Zo missen we nooit meer een verdachte inlogpoging, zonder dat we handmatig al die logboeken moeten doorspitten. Daar is simpelweg geen tijd voor en het is ook zonde om hier onze techneuten voor in te zetten.”

Zelf door ontwikkelen

Inmiddels heeft TvP Automatisering zelfs een doorontwikkeling gemaakt op het product. “Het is fijn dat SmileTools meedenkt met onze specifieke wensen. Door het laagdrempelige contact hebben we inmiddels zelf meerdere uitbreidingen en koppelingen gemaakt. Zo sluit het nog beter aan bij onze wensen en dienstverlening. Sommige ideeën zijn ook weer doorgevoerd in het standaardproduct, zodat ook andere MSP’s hiervan kunnen profiteren.”

Automatische gebruikersnotificatie bij non-NL inlogpoging

Een van die uitbreidingen, gaat om specifieke notificaties vanuit 365Monitor. “We hebben nu een programma gemaakt dat ieder uur de non-NL inlogpogingen uit het dashboard van SmileTools haalt. Vervolgens wordt er automatisch een mail gestuurd naar de eindgebruiker, de contactpersoon bij onze klant en onze eigen supportafdeling met de vraag of de inlog in het buitenland klopt. Zo zitten we heel kort op de bal en kunnen we direct handelen als het mis blijkt te zijn.”

Detectie van gestolen gegevens

En dat blijkt niet voor niets te zijn. “Vorige week hebben we bijvoorbeeld al twee gebruikers gedetecteerd, bij wie er een verdachte inlogpoging was op het account. Het bleek dat zij hun gegevens op een valse website hadden ingevuld na een mail van een bekende, die overigens zelf ook de pineut was. Doordat we dit snel konden detecteren, waren we middels een snelle wachtwoordreset hoogstwaarschijnlijk in staat om erger te voorkomen.”

Klanten willen niet weten wat er had kunnen gebeuren

Thijs is dan ook erg blij met de mogelijkheden van 365Monitor. “Het is echt een grote plus dat we heel snel kunnen schakelen wanneer het nodig is. Klanten hebben eigenlijk geen idee wat er had kunnen gebeuren en willen eigenlijk ook niet weten wat de impact had kunnen zijn. Wij weten echter wel beter. Dankzij 365Monitor te combineren met onze eigen werkwijze, hebben we veel schade weten te voorkomen. Dat is uiteindelijk ook een belangrijke rol voor ons als MSP.”

Boek een demo

Wil jij ook zo eenvoudig de M365-account van jouw klanten kunnen monitoren? Boek een demo en ontdek hoe 365Monitor jouw dienstverlening naar het volgende niveau brengt!

GEPLAATST IN

Security en AVG snel op orde

Begin vandaag nog met tijd besparen!

PETER VAN LENT
Directeur