Skip to main content

Van brainfart tot SmileTools

Albert Smit, voormalig eigenaar van ISSYS ICT kon een aantal jaren na de verkoop van zijn IT bedrijf de kriebel niet meer onderdrukken om weer te gaan programmeren, hoe is het zo ver gekomen? Hij en zijn vrouw Christel, voormalig directeur van ISSYS ICT, zijn altijd bezig gebleven met cybersecurity.

smiletoolsToen de NCSC beveiligingsadviezen voor het MKB en de regels van de nieuwe NIS2 wetgeving bekend werden, waarin duidelijk werd dat de IT bedrijven ook de cloud logbestanden moeten checken en verdachte inlogpoging automatisch moeten rapporteren, bekroop het gevoel dat IT bedrijven dit ook niet nog eens op hun bordje erbij konden krijgen, ‘wij weten immers hoeveel druk het geeft om de cybersecurity van klanten op orde te houden’ zegt Christel. Albert bedacht dat het makkelijker gemaakt kan worden om de logbestanden uit te lezen, zonder dure en arbeidsintensieve programma’s hiervoor te kopen, en begon met programmeren, 365Monitor werd geboren.

Na een half jaar werden, na intensief testen, de eerste klanten aangesloten en kwam ook Peter van Lent, voormalig eigenaar van Digisource in beeld. ‘De klant gaat ervan uit dat zijn ICT bedrijf alles checkt en regelt, maar in de praktijk is het als IT bedrijf vrijwel onmogelijk om dit altijd te doen, vandaar dat ik heel enthousiast werd van de “brainfart” van Albert’, aldus Peter.

Met Christel en Albert waren we al een samenwerking aangegaan met AVGDesk, en vanuit daar is een mooie band met elkaar ontstaan. Het ontwikkelen van het programma is één ding, maar om het vervolgens in de markt te zetten, is weer een ander ding. ‘Laat dat nu hetgeen zijn wat ik het liefste doet’, zegt Peter, en zo werd SmileTools geboren; SMIt en van LEnt samen: SMILE.

Juist om het IT bedrijven makkelijker te maken hun eigen klanten goed te kunnen bedienen, werd besloten dat SmileTools voortaan alleen nog maar aan IT bedrijven levert en niet meer aan de eindklant. Peter is aan de slag gegaan om onze website en marketing te ontwikkelen, IT bedrijven krijgen als ze partner worden van SmileTools digitaal een marketingpakket aangeleverd, wat ze kunnen gebruiken om 365Monitor onder de aandacht te brengen bij hun klanten.

Het belangrijkste is dat IT bedrijven aan de slag gaan met het uitlezen van de logbestanden en cybersecurity, en dat ze er blij van worden om hiervoor 365Monitor te gaan gebruiken. Peter: ‘SmileTools is juist zo opgezet als leverancier zoals ik het vroeger graag had gezien, geen langdurige contracten, – we hebben zelfs een opzegtermijn van één maand -, snel in gebruik te nemen, een prima manier om je recurring omzet te verhogen èn natuurlijk de blije klanten wanneer je ze behoedt voor hack!

SmileTools, de naam zegt het al, je moet er wel blij van worden!

(Vlnr Myrna van Lent, Peter van Lent, Christel Smit, Albert Smit)

bron: https://itchannelpro.nl/van-brainfart-tot-smiletools/

GEPLAATST IN

Security en AVG snel op orde

Begin vandaag nog met tijd besparen!

PETER VAN LENT
Directeur